Egyiptom éghajlata

Egyiptom éghajlata forró, június és augusztus között nagyon meleg van, így lehetőleg ne erre az időszakra tervezzük utazásunkat az egykori fáraók földjére. Egyiptomban az átlagos hőmérséklet 32 Celsius fok. Október, november és december folyamán azonban már csak 24 C fok az átlaghőmérséklet.
Akik Egyiptomban akarják tölteni a pihenőszabadságukat inkább az októbertől áprilisig terjedő időszakot válasszák. Kairóban, például, ilyenkor az esték hűvösek, Alexandriában gyakran esik az eső és a levegő nedves, de Észak-Egyiptomban kellemes az idő.

Asszuán és Luxor megtekintésére például épp a téli hónapok, december, január és február alkalmasak Egyiptomban. De még az egyszerűen csak kikapcsolódásra vágyó turisták számára is kellemes ilyenkor az egyiptomi Mediterrán tengerpart.

Egyiptomot mégis leginkább tavasszal, március, április, májusban érdemes meglátogatni, amikor az idő mindvégig kellemes. Ekkor már meleg van, de még nincs hőség. Igaz, ilyenkor előfordulhat, hogy utoléri a turistát a khamsin, a Szudán felől érkező forró szél, de alighanem ez csak érdekesebbé teszi a kirándulást.