Sportolási lehetőségek

Egyiptomban a sportolási lehetőségek változatosak. Mint bármely üdülőhelyen, a sport az egyiptomi üdülőtelepeken is nagyban hozzájárul a turisták komfortjához. A tengerparti nyaralók a vízi sportokon kívül több más sportágat is gyakorolhat az Egyiptomba látogató turista.

Szórakozásként pedig a turista Egyiptomban nem mondhat le egy sivatagbeli szafariról sem. Akár teveháton, akár dzsipen járja be a sivatagot, az élmény feledhetetlen.

Golf. Egyiptomban az egyik legnépszerűbb sportág a golf. A golf arab megnevezése sharm. El Gounában található a legnagyobb egyiptomi golfpálya. Ez egy 18 lyukas golfpálya, melynek népszerűségével legfeljebb csak a vízi sportok sokfélesége vetekedhet.

Halászat, sporthorgászat. Tengerparti országban, így Egyiptomban is természetes, hogy a sporthorgászat kedvelt időtöltés legyen. Érdekes azonban, hogy a Vörös-tenger és a Földközi-tenger partja közt elterülő Egyiptom, melyet átszel a Nílus vize épp arról híres, hogy ott egy mesterséges tó, a Nagy Gáttól kissé délre levő Nasszer-tó a legideálisabb hely a nílusi süllő fogására, de a térség gazdag tilápia, tigrishal és a nagy lazacban is.

A Nasszer-tóban tavasszal és a nyár első hónapjaiban ajánlott a halászás, a partról vagy hajóról, amikor a nílusi süllő, ami októbertől januárig a mélyebb vizekben rejtőzik, kijön a sekély vízbe, a part közelébe.
A csendes, nyugodt környezet, ahová kevés turista látogat el, mindenként feledhetetlen élménnyel gazdagítja azt, aki a halászat kedvéért megteszi eddig az utat. Még akkor is, ha nem fog halat.